شِورولِت ( انگلیسی : Chevrolet ) که با نام شورلت نیز شناخته میشود ، شرکت خودروسازی آمریکایی است ، که هماکنون نام برند گروهی از خودروهایی میباشد که توسط جنرال موتورز تولید میشوند . نام این شرکت از مؤسس آن لوئی شوروله گرفته شده است و تلفظ اصلی نام این شرکت نیز شِوروله است اما در ایران بیشتر به صورت شورولت معروف است .
این شرکت ، در سال ۱۹۱۱ توسط لوئی شوروله و ویلیام سی . دورانت تأسیس شد . شرکت شورلت در سال ۱۹۱۸ توسط جنرال موتورز خریداری گردید .
شورلت در طول سالها فعالیت در صنعت خودروسازی ، مدلهای مشهوری را به بازار خودروی جهان عرضه کرد ، که از شناخته شدهترین آنها میتوان به : ایمپالا ، ملیبو ، کامارو ، تاهو ، اکسپرس ، ولت ، کروز ، کلرادو ، تاورا ، تراکر ، بلیزر ، سابربن ، سلبریتی ، نوا ، لومینا ، مونت کارلو ، مونتانا ، ون ، وگا ، کاوالیر ، کاپریس ، کودیاک و کوروت ، شول ، اشاره نمود .
تاریخچه

لوئیس شورلت در سال ۱۹۱۴
نام خودروهای این شرکت ، از نام راننده موفق سوئیسی ؛ لوئی شوروله گرفته شده است .
وی سپس وارد ایالات متحده گردید . در شهر نیویورک امکان کار بر روی خودروها و کامیونهای کارخانه ویلیام والتر برای لوئیس فراهم آمد .
او سپس شروع به کار در کارخانههای پرشمار کرد و توانست خود را بهعنوان یکی از بهترین رانندگان مسابقات نشان دهد و همین امر باعث شد ، تا توجه ویلیام سی. دورانت – مؤسس شرکت جنرال موتورز – به وی جلب شده و دورانت او را به عنوان راننده جنرال موتورز استخدام کند .
ساخت کمپانی
لوئی شوروله و ویلیام دورانت ، خودرو جدیدی به سبک خودروهای فرانسوی طراحی نموده و نام آن را شوروله گذاشتند . در سال ۱۹۱۱ نمونه کلاسیک و شش سیلندر این مدل برای عرضه به بازار ایالات متحده ، تولید شد . در سوم نوامبر آن سال ، کارخانه شورلت موتور تأسیس شد و ۲٫۹۹۹ دستگاه از این خودرو را ، در همان سال تولید کرد .
شرکت میسون موتور که پیشتر تحت نظارت دورانت بود ، به شورلت واگذار گردید و در سال ۱۹۱۳ این دو شرکت در هم ادغام شدند . در ۱۹۱۳ خودرو چهار سیلندر بیبی در دو مدل یک سرنشینه و مدل سلطنتی ، در رنگهای آبی و سفید تولید شد . طرح رنگ آمیزی این خودرو، از روی کاغذ دیواری هتلی که دورانت در فرانسه در آن اقامت داشت ، الهام گرفته شده بود .
در سال ۱۹۱۳ لوئی شوروله و دو نفر دیگر، بنامهای وی. آر هفلر و جیبویز تصمیم گرفتند ، تا کارخانه تولید موتورهای هوایی شورلت را تأسیس کنند . اما این کارخانه در همان آغاز کار ، ورشکست گردید و در سال ۱۹۴۱ ، لوئیس شورلت به صورتی مرموز ، کشته شد و راز قتل او در پردهای از ابهام باقیماند .
در سال ۱۹۱۴ نام شرکت به مکسول موتور تغییر کرد و در شهر نیویورک تعداد ۵٫۰۰۵ دستگاه خودرو تولید شد و در همین سال ، مدل دیگری نیز به نام شورلت ۴۹۰ و با قیمت ۴۹۰ دلار به بازار عرضه شد .
طی دو سال شمار ۷۰٫۷۰۱ دستگاه از این خودرو به فروش رفت و در سال ۱۹۱۷ اولین خودرو اسپورت بدون سقف این شرکت نیز ساخته شد . در ۱۹۱۸ شورلت شروع به تولیدات تجاری مانند کامیون کرد .
در ۱۹۱۹ شرکت شورلت به دو بخش شرکت دورانت و بخش جنرال موتورز تقسیم شد و تا قبل از جنگ جهانی دوم، معادل ۱۴۹٫۹۰۴ دستگاه خودرو تولید نمود .
در ۱۹۲۱ یعنی پس از جنگ به علت کمبود سرمایه پنج میلیونی ، شرکت شورلت تا مرز سقوط و ورشکستگی پیش رفت ، اما پیش از آن در سال ۱۹۱۱ نیز با این وضع مواجه شده بود ، که با مدیریت خوب ویلیام دورانت در مدتی کمتر از ده سال ، به یکی از بزرگترین کارخانجات خودروسازی جهان تبدیل گشت .
یکی از بزرگترین مشکلات شرکت ، در ۱۹۲۳ برگشت خوردن موتورهای هواپیمای تولیدی شورلت بود ، که ضرری بزرگ به شورلت وارد ساخت . در سال ۱۹۲۷ خودروی جدید شورلت ، توانست از نظر تعداد تولیدات مقام نخست را، در صنعت ، به خود اختصاص دهد . این وسیله نقلیه به تعداد یک میلیون و هزار و هشتصد و هشتاد دستگاه تولید شد .
در ۱۹۲۹ طرح جدیدی از یک خودروی شش سیلندر و طرحی چهار سیلندر از همین خودرو ، به منظور کاهش قیمت ، ارائه و از آن به تعداد ۱٫۳۲۸٫۶۰۵ دستگاه تولید شد .
در سال ۱۹۳۵ شورلت ، تولید ده میلیونمین خودرو خود را جشن گرفت . در ۱۹۳۶ سامانه ترمزهای شورلت به صورت هیدرولیک درآمد . در ۱۹۳۹ شرکت با تولید ۱۵ میلیونامین خودروی خود ، شورلت سایتیشن را به بازار عرضه کرد .
قبل از آغاز جنگ جهانی دوم، شرکت رکورد فروش خودرو در سال را ، شکسته و در ۱۹۴۱ رقمی معادل ۱٫۴ میلیون فروش را ، در بازارهای جهانی خودرو ، به نام خود ثبت کرد .
در آن سال ، یکی از خودروهای کوپه شرکت نیز ، در چند مسابقه اتومبیلرانی ، موفق به کسب مقام شد . در سال ۱۹۴۸ دبلیو. اف آرمسترانگ ، یکی از مدیران موفق جنرال موتورز سرپرستی شورلت را به عهده گرفت .
با ورود این مدیر جدید ، سبک تولید خودروها ، در کارخانجات شورلت دوباره تغییر و مدلهای دیگری از آن ، را در ۱۹۵۰ به بازار عرضه کرد . بر اثر این سبک جدید ، غیر از تغییرات در بدنه خودرو ، تغییرات عمدهای در ساختار موتور و همچنین قیمت آن ، حاصل شد .
از سال ۱۹۵۰ به بعد ، بیشتر مدلهای شورلت ، با گیربکس تمام خودکار بودند . یکی از کارهای مهم آرمسترانگ ، تولید مدلهای بسیار ارزان قیمت بود ، که در رشد اقتصادی شرکت شورلت اهمیت بسیار داشت .
همچنین در ۱۹۵۰ مهندس هارلی جی. ایرل ، مدل شورلت کوروت را ، طراحی و تولید کرد ، که در سال ۱۹۵۹ در مدلهای شورلت کودیاک و شورلت ایمپالا ، به بازار عرضه شدند .
علیرغم اینکه این دو مدل ، نتوانستند مانند خودروهای مطرح این شرکت ، فروش بالایی داشته باشند ، اما با این حال تا سال ۱۹۶۹ تولید آنها ادامه داشت .
در ۱۹۶۲ شورلت نوا به عنوان مدلی برگرفته از شورلت کورنویر و ایمپالا طراحی و ساخته شد ، در ۱۹۶۴ مدلی بزرگتر از آن ، به بازار عرضه گردید . همچنین در همان سال، شورلت کاپریس با قیمت ۳٫۳۴۷ دلار در کنار شورلت نوا که قیمتی معادل ۲٫۰۲۸ دلار داشت ، به معرض فروش گذاشته شد . در سال ۱۹۶۳ شرکت شورلت آنچنان پیشرفت کرده بود ، که از هر ۱۰ خودروی تولید شده در ایالات متحده ، یک خودرو از تولیدات شورلت اختصاص داشت .
در سال ۱۹۶۷ مدلی اسپورت و کوپه بنام شورلت کامارو ساخته و تا دو دهه ، بهعنوان یکی از مطرحترین خودروهای اسپورت ، که نظر تمام حادثه جویان را به خود جلب کرده بود ، تولید میشد .

شورلت بلیزر کی۵ ، تولید دهه ۱۹۷۰
یکی از مطرحترین مدلهای کامارو مدل زد ، با حجم موتور ۵۷۰۰ سیسی ، که با موتور کوروت ، در سال ۱۹۸۹ به بازار عرضه شد . در دهه ۱۹۷۰ ، از موتورهای شرکت شورلت ، توسط بسیاری از کارخانههای دیگر مانند اوپل و اولدزموبیل ، که موتور خودروهای شش و هشت سیلندر خود را، از این شرکت خریداری میکردند ، استفاده میشد .
در آغاز دهه ۱۹۷۰ قراردادی بین دو شرکت شورلت و ایسوزو منعقد و بنابر آن مقرر شد ، که شورلت تمام تجهیزات خودروسازی این کارخانه را، تأمین نماید .
شورلت در سال ۱۹۷۱ مدلهای شورلت نوا ، شورلت مونت کارلو ، شورلت بل ایر ، شورلت بلیزر و شورلت سابربن را ، به مرحله تولید رساند و در همین سال ، مدل لوکسی از کاپریس نیز ، به بازار عرضه کرد ، که فروش فوقالعادهای را برای این شرکت رقم زد .
در سال ۱۹۷۵ ، مدل کاوالیر ، یکی از موفقترین خودروهای این شرکت ، طراحی و تولید گردید . در میانه دهه ۱۹۸۰ نیز این شرکت روابط تجاری خود را با خودروسازهای ژاپنی مانند سوزوکی و تویوتا گسترش داد . اکنون این شرکت به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروی جهان ، مطرح است .
تاریخچه لوگو
10 واقعیت جالب درباره شورولت
1– کمپانی شورولت و یا به قول آمریکاییها، شوی ( Chevy ) ، توسط لوئیس شورولت تاسیس شد . این کمپانی از 1921 میلادی تا به امروز موفق شده تا بیش از 200 میلیون وسیله نقلیه را در قالب خودروی سواری ، وانت و کامیونت تولید کند .
2- در سال 2011 میلادی ، شورولت بالاترین میزان تولید و فروش خودرو در آمریکا را به نام خود ثبت کرده بود .

3- در سال 2010 میلادی ، از هر 1615 نفر در دنیا ، یک نفر خودرویی با برند شورولت را در اختیار داشت .
4- اگر تمام محصولات خریداری شده شورولت در سال 2010 میلادی را سپر به سپر هم قرار دهیم ، حدودا 51 درصد از محیط دایره کره زمین را پوشش میدهند .

5- خودروهای شورولت در دو سوم جادههای دنیا تردد دارند .
6- در اروپا ، برند شورولت برای خودروهایی که توسط جنرال موتورز کره جنوبی ساخته شده باشند ، استفاده میشود .
7- در شمال آمریکا ، کمپانی شورولت طیف وسیع و متنوعی از مدلها را تولید و به فروش میرساند . این تولیدات شامل خودروهای شهری کوچک و جمع و جور تا کامیونتهای تجاری میشوند .
8- کمپانی شورولت مدت کوتاهی بعد از تائسیس شدنش ، در سال 1918 میلادی توسط جنرال موتورز خریداری شد .

9- در سال 1913 میلادی ، برای اولین بار از آرم معروف و پاپیونی شکل شورولت برای تولیدات این شرکت استفاده شد . گفته شده که آقای دورانت، شریک لوئیس، ایده اولیه طراحی این نماد را از طرح یک کاغذ دیواری که قبلا در فرانسه دیده بود ، بدست آورد . اما به عقیده بسیاری ، این آرم همان صلیب استفاده شده در پرچم کشور سوئیس است که با سبکی متفاوت طراحی شده است .
10- طراحی پیشرانه موسوم به شورولت V8، در سال 1955 اتفاق افتاد و تولید آن تا به امروز هم ادامه دارد . البته این پیشرانه 8 سیلندر به طور پیوسته با تکنولوژیهای جدید درحال به روز شدن است اما پایه و اساس آن به نیم قرن پیش باز میگردد .
